• +45 33 14 56 50
  • mail@pctand.dk
  • Palægade 7, 3 sal. 1261 København K

Nye Patienter

NYE PATIENTER

I Palæcentret modtager vi nye patienter, og søger du ny tandlæge, er du hjertelig velkommen.

Når du skal vælge en ny tandlæge, er det afgørende at du har tiltro til klinikken, så vi kan opbygge den fornødne tillid. Det er en stor hjælp hvis du allerede første gang du ringer eller skriver til os, kan fortælle hvad du ønsker. Har du et akut opstået problem, eller ønsker du at bestille tid til en undersøgelse? Hvor længe siden er det du sidst har været til tandlæge, og lider du af tandlægeskræk? Det hjælper altsammen til at gøre dit besøg til en god oplevelse.

SKIFT AF TANDLÆGE

Skifter du fra tidligere tandlæge, er det nemt at hente din journal. Du skal bare give os besked; så henter vi din journal og giver din tidligere tandlæge besked.

 

PRAKTISK – FØRSTE BESØG:

  • Mød op i god tid, gerne 10 min før så vi har tid til at oprette din journal. Det kan være en fordel at medbringe sundhedskortet.
  • Fortæl hvis du er medlem af “danmark” eller lignende sygeforsikringer.
  • Medbring en samlet fortegnelse over din medicin hvis du tager fast medicin.
  • Skulle du blive forhindret i at møde op til din tid, bedes du melde afbud så hurtigt som muligt, senest 24 timer før. Ved akut opstået sygdom så hurtigt som muligt. Afbud senere end 2 timer før vil som hovedregel blive faktureret i henhold til overenskomstens priser (se prisliste) og dækker langtfra klinikkens udgifter ved en tom stol.

HVAD SKAL DER SKE?

Kommer du ikke med et akut problem, vil vi starte med at tilbyde dig en undersøgelse.

Ved undersøgelsen skal vi have journaliseret en masse oplysninger.

For at kunne give dig den optimale behandling er vi nødt til at kende din helbredsmæssige status. Mange allergier, sygdomme og medikamenter har betydning for mundhule og tænderne. Det er derfor ikke “snageri” når vi spørger ind til dit helbred, men simpelthen en nødvendighed foreskrevet af loven. Alle medarbejdere på klinikken er underlagt lov om tavshedspligt.

Medbringer du ikke et sæt friske røntgenbilleder, er vi oftest også nødt til som minimum at tage et par røntgenbilleder De såkaldte bitewings, hvor huller under fyldninger og i mellemrummene oftest afsløres. Her kan man også se større defekter efter paradentose.

Endelig skal dine tænders antal og status registreres og journaliseres.

Undersøgelsen er et gennemgang af hele mundhulen. Ud over tænderne undersøges også deres støttevæv, mundens slimhinder og dit bid, herunder kæberelationer.

De fleste vil også have behov for en tandrens, hvor vi fjerner tandsten og plaque.

HVOR MEGET KOMMER DET TIL AT KOSTE?

Priserne for røntgen, undersøgelser, tandrensninger og instruktion er de samme for alle danske tandlæger. Det er priser som myndighederne har fastsat. Her må vi ikke give rabat.

Når prisen alligevel varierer, skyldes det at der kun er tilskud til priserne én gang årligt – hvorfor prisen er højere når der ikke er tilskud. 

Du vil altid få tilbudt et skriftligt overslag hvis undersøgelsen viser behandlingsbehov.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe eller skrive!